Krajem srpnja 287.595 nezaposlenih

Bez autora
Aug 11 2011

Krajem srpnja na evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) registrirano je 287.595 nezaposlenih. U usporedbi s lipnjom broj nezaposlenih veći je za neznatnih 0,03 posto ili 84 osobe, a na godišnjoj razini, u odnosu na srpanj prošle godine, veći je za 1,7 posto ili za 4.803 osobe. Na blagi porast registriranog broja nezaposlenih značajno je utjecao povećani priljev u evidenciju osoba koje su se po završetku redovitog obrazovanja prijavile Zavodu radi traženja zaposlenja, odnosno općenito osoba bez radnog iskustva, kojih je u tijekom srpnja novoevidentirano 8.195 ili 4.488 osoba više nego u lipnju. Tijekom srpnja zaposleno je 15.485 osoba. Pritom se najveći broj osoba zaposlio u djelatnostima pružanje smještaja te priprema i posluživanje hrane, trgovina na veliko i malo, prerađivačka industrija, građevinarstvo te administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti. Na sezonskim je poslovima tijekom srpnja zaposleno 5.508 osoba. Po županijama, u zapošljavanju su predvodili Splitsko-dalmatinska, Osječko-baranjska, Grad Zagreb, Vukovarsko-srijemska te Primorsko-goranska županija.

Krajem srpnja 287.595 nezaposlenihKrajem srpnja na evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) registrirano je 287.595 nezaposlenih.

U usporedbi s lipnjom broj nezaposlenih veći je za neznatnih 0,03 posto ili 84 osobe, a na godišnjoj razini, u odnosu na srpanj prošle godine, veći je za 1,7 posto ili za 4.803 osobe, objavio je HZZ na svojim internet stranicama.

Na blagi porast registriranog broja nezaposlenih značajno je utjecao povećani priljev u evidenciju osoba koje su se po završetku redovitog obrazovanja prijavile Zavodu radi traženja zaposlenja, odnosno općenito osoba bez radnog iskustva, kojih je u tijekom srpnja novoevidentirano 8.195 ili 4.488 osoba više nego u lipnju, navode iz HZZ-a.

Tijekom srpnja zaposleno je 15.485 osoba. Pritom se najveći broj osoba zaposlio u djelatnostima pružanje smještaja te priprema i posluživanje hrane, trgovina na veliko i malo, prerađivačka industrija, građevinarstvo te administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti.

Na sezonskim je poslovima tijekom srpnja zaposleno 5.508 osoba.

Po županijama, u zapošljavanju su predvodili Splitsko-dalmatinska, Osječko-baranjska, Grad Zagreb, Vukovarsko-srijemska te Primorsko-goranska županija.

Tijekom srpnja u evidenciju nezaposlenih novoprijavljene su ukupno 24.943 osobe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik